Thursday, December 01, 2011

gembira+syukur!!! alhamdulillah :)

abah..abah..
nasib baik la kakak dah masak ngan perangai abah..
kalau tak, terasa gak hati nie..

apa hal nie cik yana ooiiii???
disini bermula.....
ptg td aku ngan parents aku gi mydin kubang kerian..tp aku ngan ma je la yg turun sebab abah bukan jenis yg suka gi shopping..sampai je kat sana, ad la beli barang ckit2..nama pown mydin, jmpa je barang murah, rembat je la..tambah pulak duet abah dah bagi awal2..hehe..sayang abah..muah3x

pastu lebih kurang kul 5, aku ngan adik aku(tetiba ja datang menempel!!! baru balik dari husm) gi la pizza hut!! teringin sangat nak makan pizza..nak tunggu abg aku belanja, xtaula bila dapat rasa..so, aku decide tuk blanja kali nie(terasa lama plak tak blanja diorang makan..last ari tu kat perlis kot tp xtau bulan brapa ntah)..turn abang aku nte2 la plak..bagi chance dekat dia simpan duet(masalahnya, kalau blanja pizza ada efek ke duit kat dalam bank??? aha!!!!!) sambung balik crita..duk ka pizza agak lama, dalam 30min..tiba2 ma kol cakap ma ada kat luar pizza(sepatutnya ma ada dalam keta ngan abah tunggu aku ngan adik aku beli pizza jap)..aku pown cepat2 tanya, abah marah ka?? ma cakap, abah tanya macam2..haha..that's my daddy!!!!

*abah bukan jenis yg suka tunggu2 nie..tambah plak wktu tunggu pizza tu, kitorang x solat asar lagi..huhu..kalau dia kata kul 9, kul 9 la..kena punctual..xleh lambat2!! nte ada la yg kuar dari mulut dia..hehe..

niatnye pizza tu nak makan dalam keta otw balik besut..tapi yg sedihnya, bila aku tanya, "abah nak makan x??" abah aku jawab "xnak"...sedih2...aku tau waktu tu abah tgh marah sebb kena tunggu lama..huhu..kakak mintak maaf..tak sengaja..huhu..sepanjang otw balik besut kereta sunyi sepi..takde sape pown berani bersuara..sbb kitorang dah masak ngan perangai abah..kalau abah tgh marah, jgn cakap apa2, biar marah abah reda dulu..so, memang lebih kurang sejam lebih gak, kereta sunyi sepi(kecuali bunyi plastik pizza sebb aku nak makan!!! yezza!!!)

tapi malam tadi, aku hepi sangat2 sebb akhirnya abah makan!!!! 2 slices!!! bukan senang abah nak makan benda pelik2 nie!!! kakak sayang abah banyak2!!!! abah siap kata lagi "kenapa tak bgtau ada, kalau x abah tak makan nasi"(abah, of course la pizza still ada lagi sebab memang niat kakak beli nak bagi abah, ma ngan adik makan pown..sebb tu bila abah tak makan kakak jadi sedih)...abah..abah...i'm happy if you're happy..thanx for being my daddy!!!!! 

I LOVE U ABAH




video